Klanten geven ons een 9.1/10!

Materialen

Wanneer u niet in de "wielen business" zit kan het wellicht wat vraagtekens oproepen, al die verschillende materialen. In ons warenhuis gebruiken we grofweg Thermo Plastisch Rubber, Polyurethaan, Polypropyleen, Nylon en Rubber. Hieronder volgt een korte uitleg over de verschillende materialen. Uiteraard staat er bij ieder wiel op onze website ook vermeld wat het draagvermogen is. Dit wordt namelijk mede bepaalt door het type materiaal van het wiel.

Thermo Plastisch Rubber (TPR) en Polyurethaan (PU) wielen zijn nauwkeurig gefabriceerd en zijn voor een groot aantal toepassingen een zeer goede keuze. Ze zorgen voor een gladde, zachte rit en kunnen uitstekend over platte oppervlakten rollen. Daarnaast kunnen ze ook prima klein puin en kleine obstakels op de vloer overwinnen. Ze zijn voorzichtig met uw vloer, laten geen strepen na en ze zijn niet elektrisch geleidend. Deze wielen zijn ideaal voor rustige, schone omgevingen. De meeste TPR- en PU-wielen zijn bestand tegen schoonmaakmiddelen, vloerpolijst, olie, vet, oplosmiddelen en water. Ze worden gebruikt in veel lichte tot middelgrote toepassingen. De PU-wielen zijn over het algemeen iets dikker en dus beter schokabsorberend dan TPR-wielen.

Polypropyleen (PP) en Nylon wielen zijn vaak lichtgewicht en hebben een hoge impactsterkte. Ze zijn bestand tegen water en chemische schoonmaakmiddelen. Ze laten geen strepen achter op de vloer en zorgen zo voor uitstekende vloerbescherming. Polypropyleen is vaak het sterkste en meest duurzame wiel in veel toepassingen. Het nadeel van zo’n wiel is echter dat ze veel geluid maken tijdens het rijden, doordat ze minder schokabsorberend zijn. Wilt u een zeer hoge draaglast realiseren? Dan is een nylon wiel een ideale uitkomst.

Onze (vol)rubberen wielen worden vaak gebruikt in industriële toepassingen (magazijnen, werkplaatsen en binnen de transportsector). Ze zijn ontzettend duurzaam, mede door de montage op een metalen velg. Deze wielen zorgen voor een rustige rit voor delicate instrumenten en breekbare artikelen. Door de stalen velgen hebben ze een stille werking en zijn ze makkelijk te rollen. Daarnaast zijn ze prima toepasbaar voor binnen- en buitentoepassingen.

Polyvinylchloride beter bekend als (PVC). U kent het wel, dat materiaal waar bijvoorbeeld buizen voor uw internetkabel of dakgoot van worden gemaakt. Maar wist u dat het in veel meer instanties kan worden gebruikt? Dit komt omdat PVC vrijwel in elke denkbare vorm kan worden gegoten. Bij ons is de beste PVC gebruikt om daarmee de hoge kwaliteit PVC wielen van te produceren. De wielen van PVC kunnen bijna net zo veel gewicht met zich mee dragen als metalen wielen en zijn een stuk goedkoper. Een nadeel is wel dat PVC wielen sneller strepen achterlaten op de vloer.

Heeft u nog vragen? Laat het ons vooral even weten! U kunt ons bereiken via Link:Contactopties